Meditasjon!

Har lest ferdig boken Din skytsengel trenger deg! av Theolyn Cortens i dag. Den handler først og fremst om hva du må gjøre for å komme i kontakt med din skytsengel. Men sist i boka skriver hun et kapittel om meditasjon som jeg ble fasinert av.

Hun sier meditasjon er en grunnleggende prosess for alle som ønsker å utvikle sine åndelige evner og opprettholde kontakt med den gudommelige visdommen som bor i oss alle.  Meditasjon er en avspenningsteknikk som er med på å hjelpe deg med å spenne av, og få en pause fra hverdagens stress. Daglig bør man meditere, finne plass til det i vår daglige rutine. Hun sier at ved regelmessig meditasjon vil hendelser som normalt forårsaker stress, virke som en del av livets flyt. Du får mulighet til å utforske ditt indre rike, og det er som å koble seg til en uendelig tilførsel av energi og visdom.

Meditering kan kan skape dyptvirkende forandringer i privatlivet, og grupper som mediterer sammen, kan fortelle om målbare resultater i sine samfunn.

Når du mediterer, senkes blodtrykket, og hjerterytmen og pustemønsteret blir langsommere, dypere og mere fullstendig. I meditativ tilstand skapes en stillhet, som gjør det mulig for kroppen å helbredes og gjenopprette likevekten. Den hvilen meditasjonen gir, strekker seg til hver celle i kroppen, og den er langt mer dyptgripende og gunstigere enn søvn. Hvis du mediterer to ganger daglig, vil du oppdage at du trenger mindre søvn, og du får mere energi.

Pythagoras som levde 600 år før Jesus  mente at hvis et visst antall personer som mediterte regelmessig, og som engasjerte seg i å leve et liv konsentrert om de høyeste åndelige muligheter, vil kunne gjøre det mulig for hele menneskeheten å utvikle sitt høyeste potensial. Opp igjennom tidene har flere ment det samme. Yogi en idisk guru som levde i 1960 årene sa: at hvis ti prosent av landets befolkning mediterte, ville den ha gunstig effekt på hele landet i form av redusert kriminalitet og økt rikdom. De gjorde flere forsøk, som beviste dette.

Vår meditasjon er med andre ord ikke bare noe du utfører for deg selv og din personlige åndelige utvikling – den vil ha en bølge effekt i den kollektive bevisstheten. Hvis vi kan meditere med en gruppe likesinnede sjeler, vil vi oppleve hvor mye sterkere den gudommelige forbindelsen vår blir. Å opprettholde en lokal gruppe som konentrerer seg om lokale forandringer, er en fantastisk måte å starte på. Dette fungerer faktisk, og er verd å ekperimentere med.

Jeg ble inspiret av dette som Theolyn skriver, da jeg jobber med å begrense mitt mentale stress. Jeg ønsker å endre mitt tankemønster, slik at jeg begrenser mine negative tanker. Blir fort sliten av å gå og ergre seg over ting. Viktig at man er fornøyd med seg selv og det man har i livet sitt. Dette jobber jeg med, for innerst inne vet jeg at jeg er perfekt, og jeg har jo alt jeg ønsker meg. Har også tro på at ved å visualisere mine drømmer, vil de etterhvert bli til virkelighet.

Så min plan nå er å sette av tid til jevnlig meditasjoner, og etterhvert utvikle en god teknikk som passer meg. Finnes mange meditasjonsvideoer på nett, cd er man kan kjøpe eller kurs man kan gå. Jeg vil også prøve å få inn en rutine på meditasjon på de alternative gruppene jeg er med i. En større gruppe som møtes av og til, og en mindre som møtes ofte.

Hvis alle som leser dette gjør det samme, vil vi i felleskap kunne løfte vårt samfunn. Hva med f.eks fokusere på kjærligheten til alt og alle. Noe som Norge viste verden at går an, selv i en tøff tid som den vi har vært igjennom etter Utøya tragedien. Spre dette budskapet og prosessen er igang….

Klem Linda

Legg igjen en kommentar

Rull til toppen